aktuálně: 41 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policie varuje před dalším víkendem

28. dubna 2011

Na tento víkend (29. 4. - 1. 5. 2011) se váže celá řada akcí a událostí, které mohou zkomplikovat provoz na pozemních komunikacích. V neděli 1. května bude ve Vatikánu blahořečen Jan Pavel II. Podle dostupných informací do Vatikánu v této souvislosti zamíří přes 1 milion lidí.

Z velké části se bude jednat o věřící ze sousedního Polska. V této souvislosti se dá očekávat zvýšený tranzit individuální i autobusové dopravy přes naše území, a to zejména ve dnech 29. - 30. dubna, ale následně i 1. - 2. května v návaznosti na návrat věřících z Itálie.

V sobotu 29. dubna bude v Bratislavě zahájeno mistrovství světa v ledním hokeji. Na neděli 1. května jsou do Brna, ale i na další místa v České republice naplánovány prvomájové akce.

Všechny uvedené události a akce se mohou negativně promítnout na dění na silnicích. Očekávat lze větší hustotu provozu a na mnohých místech tvorbu kolon. Řidiči i nemotorizovaní účastnící provozu by měli být na pozemních komunikacích velmi pozorní. Doporučujeme sledovat také aktuální dopravní zpravodajství (dostupné například zde), díky kterému se lze vyhnout koloně, uzavírkám, ale i předejít dopravní nehodě.

Richard Vlček ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >