aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policie varuje před dalším víkendem

28. dubna 2011

Na tento víkend (29. 4. - 1. 5. 2011) se váže celá řada akcí a událostí, které mohou zkomplikovat provoz na pozemních komunikacích. V neděli 1. května bude ve Vatikánu blahořečen Jan Pavel II. Podle dostupných informací do Vatikánu v této souvislosti zamíří přes 1 milion lidí.

Z velké části se bude jednat o věřící ze sousedního Polska. V této souvislosti se dá očekávat zvýšený tranzit individuální i autobusové dopravy přes naše území, a to zejména ve dnech 29. - 30. dubna, ale následně i 1. - 2. května v návaznosti na návrat věřících z Itálie.

V sobotu 29. dubna bude v Bratislavě zahájeno mistrovství světa v ledním hokeji. Na neděli 1. května jsou do Brna, ale i na další místa v České republice naplánovány prvomájové akce.

Všechny uvedené události a akce se mohou negativně promítnout na dění na silnicích. Očekávat lze větší hustotu provozu a na mnohých místech tvorbu kolon. Řidiči i nemotorizovaní účastnící provozu by měli být na pozemních komunikacích velmi pozorní. Doporučujeme sledovat také aktuální dopravní zpravodajství (dostupné například zde), díky kterému se lze vyhnout koloně, uzavírkám, ale i předejít dopravní nehodě.

Richard Vlček ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >