aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Senát chce oddálit zavedení vinět

23. dubna 2010

Včera podpořil senát v prvním čtení navrhovaný pětiletý odklad elektronických vinět, které by měly od roku 2011 nahradit nalepovací dálniční známky v osobních vozidlech. Vyřadit viněty ze zákona se snažili na začátku roku také poslanci, ale návrh neprošel.

Senátoři se stále obávají toho, že tento systém bude příliš nákladný. Navíc by státní kasu ochudil o několik miliard korun. Předkladatelé návrhu argumentují především tím, že systém není bezpečný a vozidla mohou být sledována.

Přitom zavedení vinět by mnoho řidičů přivítalo. Jde především o fakt, že by si nemuseli do aut kupovat do každého zvlášť dálniční známku, ale pouze by vinětu předávali z vozu do vozu.

To ale poslanci a senátoři dobře vědí a především proto se snaží zavedení elektronických vinět zabránit. Zda se jim to ale podaří není vůbec jasné. Zákon by šel totiž znovu do sněmovny a tam již jednou tento návrh neprošel...

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >