aktuálně: 37 uzavírek, 25 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pohonné hmoty lehce zlevnily

17. prosince 2009

Prognózy analytiků o tom, že se bude benzín i nafta zdražovat již před koncem roku se zatím nenaplnily. Ceny pohonných hmot v posledním týdnu mírně klesly. Natural se prodává v průměru za 28.25 Kč/l, tedy o 4 haléře levněji a nafta za 26.62 Kč/l. U té je ale sleva pouhé dva haléře.

V Evropě pak ceny spíše stagnovaly. A kde je u nás benzín nejdražší? Nyní vede Praha, jen těsně následovaná Vysočinou. Nejlevnější je pak Kralovehradeckém a Olomouckém kraji.

Motorová nafta je také nejdražší v Praze. Následuje Jihomoravský kraj, kde se cena pohybuje okolo 27.19 Kč/l. Nejlépe jsou na tom řidiči v Královehradeckém a Karlovarském kraji.

Ani ke konci roku nebudou ceny nijak stoupat, ale je nutno dodat, že hned od 1. ledna se ceny zvýší skokově, jelikož se zvýší sazby spotřební daně.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >