aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hasičský přístroj zatím povinný nebude

24. února 2009

Před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že hasící přístroje zřejmě budou ve vozech po novelizaci dopravní vyhlášky povinné. Nyní to ovšem vypadá tak, že se toto nařízení do nové vyhlášky prosadit nepodaří.

Ministerstvo dopravy chce ale po řidičích to, aby u sebe ve voze měli evropský formulář o nehodě, měřící pásmo, tužku a reflexní vestu. Platit by měla tato novela asi od poloviny letošního roku.

Hasiči se přimlouvali za to, aby hasící přístroj povinný byl. Ministerstvo to ale vidí jinak. Je ovšem jasné, že řidiči, kteří chtějí mít ve vozidle hasící přístroj, si jej pořídí jestli to povinné je nebo není.

A čím jsou nejčastěji zaviněny požáry automobilů? Nejčastější příčinou je technická závada na elektroinstalaci vozu. U autobusů to pak bývávala na topení, od kterého většinou autobus chytne.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >