aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Centralizovaný způsob kontroly na STK již brzy...

31. července 2008

Zavedením aplikace Centralizovaného informačního systému stanic technické kontroly (dále jen „CIS STK“) do ostrého režimu je na základě výběrového řízení pověřena organizace V.V.V. Expert.

K zajištění hladkého průběhu procesu přechodu od AIS STK k CIS STK je třeba zajistit aktivní spolupráci mezi jednotlivými STK, Ministerstvem dopravy a pověřenou organizací V.V.V. Expert. Ze strany STK je třeba umožnit pověřeným pracovníkům V.V.V. Expert provést nezbytné úkony potřebné k nastartování ostré verze aplikace CIS STK.

Jedná se zejména o ověření seznamu uživatelů aplikace na dané STK, kontrolu IP adresy, nastavení parametrů uživatele k zajištění hladkého chodu aplikace CIS STK, kontrolu funkce CIS STK a zajištění importu dat o provedených technických prohlídkách za období od 1.1.2008 do data zavedení CIS STK a založení evidence kontrolních nálepek do systému.

Konkrétní stanice budou minimálně s pětidenním předstihem informovány pracovníky pověřené firmy V.V.V. Expert o dni, kdy u nich bude připojení k CIS STK realizováno. K zajištění bezproblémového zavedení CIS STK bude ministerstvem zřízen Help Desk, tj. pracoviště, které bude poskytovat pomocnou ruku při potížích uživatelů s aplikací CIS STK v průběhu přechodného období při jejím zavádění do ostrého režimu.

Věstník dopravy bude též po odsouhlasení jeho obsahu před jeho vydáním tiskem vyvěšen na výše uvedených webových stránkách ministerstva. Bude popisovat pravidla pro přechod ze současně používaného AIS STK na CIS STK, provozní řád aplikace CIS STK, organizační pokyny k zavádění CIS STK, stanovení přechodného období, vzory používaných formulářů a další kapitoly spojené se zavedením CIS STK v ostrém režimu. Provozovatelům STK bude též umožněno proškolit si i uživatele aplikace CIS STK nad rámec, který stanovilo ministerstvo dopravy.

Richard Vlček (mvdr)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >