aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nový Superb dostal pět hvězdiček Euro-NCAP

2. června 2008

Nová Škoda Superb získala v nezávislých nárazových testech organizace Euro-NCAP pět hvězdiček, což představuje maximální možné hodnocení. K tomuto vynikajícímu výsledku přispěl i kolenní airbag. Euro-NCAP v komentáři k vozu Škoda Superb mimo jiné zdůrazňuje výbornou ochranu kolen a stehen pasažérů.

Superb dosáhl maximálního možného hodnocení také v simulaci bočního nárazu a nárazu na kůl. Získal tak 35 bodů za ochranu dospělých a 40 bodů za ochranu dětí. Na vysoké úrovni je také ochrana chodců při případném střetu s vozidlem.

„Nový Superb byl vyvíjen s ohledem na maximální bezpečnost pasažérů. Jsem rád, že výsledky nezávislého testu Euro-NCAP potvrzují naši snahu vyrobit vůz na špičkové úrovni nejen z hlediska vysoké funkčnosti a uživatelského komfortu, ale také bezpečnosti vozu, která je pro zákazníka klíčová,“ řekl Dr. Eckhard Scholz, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za technický vývoj.

Cena základní verze modelu Superb v ČR je 599.900.- Kč. Zahrnuje sedm airbagů a další bezpečnostní prvky na nejvyšší úrovni, jako např. novou generaci karoserie tužší konstrukce či přední sedadla optimalizovaná pro ochranu proti poranění krční páteře při zadním nárazu (tzv. whiplash). Na přání je dodávána nadstandardní výbava, k níž patří mj. další dva airbagy či systém adaptivních předních světlometů.

-ric- ; Škoda Auto

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >