aktuálně: 41 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Na přechodech umírá ročně desítky chodců

26. dubna 2010

Každoročně na našich silnicích umírá několik desítek chodců. Proto je bezpečnost chodců v silničním provozu jednou z našich priorit.

Ve dnech 26. až 30. dubna 2010 se uskuteční další, již šesté, pokračování celorepublikového preventivního projektu „ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE“, za přispění partnerů projektu Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a České rady dětí a mládeže.

Po celý týden budou policisté ve více než 90 městech a obcích České republiky na vytipovaných přechodech pro chodce upozorňovat na dodržování pravidel bezpečného pohybu na pozemních komunikacích. Svou pozornost zaměří policisté zejména do lokalit v blízkosti školských zařízení, kde dětem a jejich rodičům připomenou tolik potřebné rady a informace pro zvýšení jejich vlastní bezpečnosti při pohybu na pozemních komunikacích.

Cílem tohoto projektu je preventivní působení na chodce při kontrole dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací a odbourávání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Počet usmrcených chodců při dopravních nehodách (bez ohledu na zavinění)

198 - (2007) na přechodech 33

210 - (2008) na přechodech 34

157 - (2009) na přechodech 33

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >