aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Česká dopravní stavba roku 2008

20. dubna 2009

Ministr dopravy Petr Bendl a ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Gustáv Slamečka vyhlašují soutěž Česká dopravní stavba roku 2008. Cílem této akce je vyzdvihnout a prezentovat zlepšující se kvalitu dopravní infrastruktury České republiky v době jejího předsednictví Evropské Unii. Dopravní stavba roku se pravidelně vyhlašuje již od roku 1990.

Do soutěžního řízení se mohou přihlásit dopravní stavby, samostatné stavební objekty (křižovatky, mosty, tunely, velíny apod.), realizované dopravní projekty a technologie a inovace dopravních prostředků, které byly realizovány během loňského roku.

Přihlášky bude hodnotit odborná porota složená z předních českých odborníků na dopravu vedená prof. Petrem Moosem, děkanem DF ČVUT.

Nominace budou vyhlášeny dne 10. 6. 2009 na výstavě ROADWARE a vítězům soutěžních kategorií budou předána ocenění na slavnostním aktu za účasti českých i zahraničních významných hostů dne 25. 6. 2009.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >