aktuálně: 41 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Česká dopravní stavba roku 2008

20. dubna 2009

Ministr dopravy Petr Bendl a ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Gustáv Slamečka vyhlašují soutěž Česká dopravní stavba roku 2008. Cílem této akce je vyzdvihnout a prezentovat zlepšující se kvalitu dopravní infrastruktury České republiky v době jejího předsednictví Evropské Unii. Dopravní stavba roku se pravidelně vyhlašuje již od roku 1990.

Do soutěžního řízení se mohou přihlásit dopravní stavby, samostatné stavební objekty (křižovatky, mosty, tunely, velíny apod.), realizované dopravní projekty a technologie a inovace dopravních prostředků, které byly realizovány během loňského roku.

Přihlášky bude hodnotit odborná porota složená z předních českých odborníků na dopravu vedená prof. Petrem Moosem, děkanem DF ČVUT.

Nominace budou vyhlášeny dne 10. 6. 2009 na výstavě ROADWARE a vítězům soutěžních kategorií budou předána ocenění na slavnostním aktu za účasti českých i zahraničních významných hostů dne 25. 6. 2009.

-ric- ; -mvdr-