aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod

500. společný závod Shell a Ferrari

26. září 2012
Ferrari a Shell

O víkendu 22.9.-23.9. oslavil Shell a Ferrari v průběhu Velké ceny Singapuru formule 1 výročí 500. společného závodu. Dlouholetý vztah společnosti Shell a Ferrari představuje základ jednoho z nejprogresivnějších partnerství v současném motorsportu. Technická spolupráce Shell s Ferrari neusiluje jen o úspěch na trati - jejím cílem je i přenos závodních technologií z okruhu na silnici. Například v nových benzínech Shell V-Power Nitro+ a stooktanovém Shell V-Power Nitro+ Racing, které jsou dostupné od 5. září 2012 v celé síti čerpacích stanic Shell v České republice, se používají stejné modifikátory tření jako v závodních palivech vyvíjených pro monoposty Ferrari ve formuli 1.