aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Celostátní finále dopravní soutěže mladých cyklistů sluchově postižených dětí

30. září 2008

Celostátní finále dopravní soutěže mladých cyklistů sluchově postižených dětí se konalo ve dnech 16. - 18. září 2008 v areálu ÚAMK ČR na dětském dopravním hřišti a autocvičišti v Českých Budějovicích.

Záštitu akcí převzali první náměstek hejtmana Jihočeského kraje Ing.arch. Robin Schinko, primátor města České Budějovice Mgr. Juraj Thoma a ředitel správy Policie ČR Jihočeského kraje plk. Ing. Bc. Radomír Heřman.

Soutěž zabezpečilo Ministerstvo dopravy –BESIP, regionální pracoviště Jihočeského kraje, ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií, Českým červeným křížem a s odborem dopravy a silničního hospodářství Magistrátu města České Budějovice.

Na zabezpečení celého finále se aktivně podílela mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené děti v Českých Budějovicích, kdy ředitel školy a jeho pedagogičtí pracovníci zajistili tlumočení do znakové řeči.

Tohoto finále se zúčastnilo celkem 44 soutěžících z osmi škol z České republiky. Účastníci byli ubytováni v chatkách na autokempinku Křivonoska u Hluboké nad Vltavou. I když toto celostátní finále probíhalo za velmi chladného počasí mělo hladký průběh.

Ceny pro soutěžící družstva věnovalo Ministerstvo dopravy – BESIP a z rozhodnutí organizačního výboru soutěže byli odměněni i nejlepší jednotlivci do pátého místa v obou kategoriích věcnými cenami, které věnoval Magistrát města České Budějovice.

Odměněny byly i školy, které se umístnily na prvním až třetím místě. Ty obdržely poháry z rukou náměstkyně primátora Magistrátu města České Budějovice Ing. Popelové. Ta zároveň předala všem zúčastněným školám pěknou publikaci o Českých Budějovicích.

Vítězem celostátního finále dopravní soutěže mladých cyklistů sluchově postižených dětí v prvé kategorii se stalo družstvo ze základní školy v Olomouci a ve druhé kategorii družstvo za základní školy v Plzni.

-ric- ; (Besip)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >