aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pravidla ohledně dálniční známky

2. prosince 2011

Pokud se chystáte si zakoupit dálniční známku na auto na rok 2012 a nechcete mít při případné kontrole policií České republiky problémy, pak si pročtěte následující informace, které hovoří o tom, jak správně se známkou zacházet.

Ilustrační foto

Kupón je platný pouze tehdy pokud:

- obsahuje údaj o registračním čísle (na obou částech kupónu), který se shoduje s registračním číslem, kterým je opatřeno motorové vozidlo nebo první motorové vozidlo jízdní soupravy.

- v případě změny registračního čísla vozidla se kupón nemění

- obě části mají shodné označení – dvoupísmennou sérii a šestimístné pořadové číslo

- u časových kupónů (měsíční, týdenní) část kupónu nalepená na sklo obsahuje vyznačení doby platnosti - provedené prodejcem proděravěním kleštěmi - odpovídající době, kdy je motorovým vozidlem nebo jízdní soupravou dálnice nebo rychlostní silnice užita. Časový kupón bez označení doby platnosti je neplatný

- po uplynutí doby platnosti kupónu musí být nalepený díl z předního skla vozidla vždy odstraněn.

Richard Vlček ; Zákruta.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >