aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Václav Pech bude startovat na Barum rally

23. srpna 2011

Již tento pátek odstartuje nejslavnější česká soutěž Barum rally s centrem ve Zlíně, která je také zařazena do Mistrovství Evropy a šampionátu IRC. Startovní listina je plná zvučných jmen světové a evropské rally scény, nebude chybět ani tovární team Škoda a samozřejmě kompletní česká špička.

Ilustrační foto

Se svým Mitsubishi je připravena i posádka EuroOil teamu Václav Pech - Petr Uhel, kteří mají jediný cíl, získat co nejvíce bodů a pokusit se propracovat na medailové pozice v mezinárodním mistrovství ČR.

„Na autě jsme hodně pracovali, po přestavění do specifikace R4, se kterou doposud neměl nikdo na světě žádnou zkušenost a dokonce ani firma Ralliart, která tento kit vyrábí. Za to jsme na Rally Bohemia zaplatili hořkým odstoupením.“

„Museli jsme proto vyzkoušet v praxi spoustu variant nastavení, jak na suchu, tak na mokru a zjistit nové výhody celé přestavby a to vše vyzkoušet na Rallysprintu Pačejov. Teď už jsem s vozem spokojen a funguje podle mých představ,“ říká Václav Pech a dodává: „Barum rally je se svojí obtížností a atmosférou jedinečnou soutěží. Především pak úvodní superspeciální rychlostka v nočních ulicích Zlína, kde je celá trať obležena desetitisíci skandujících lidí. Pro jezdce je to nezapomenutelný zážitek.“

Barum rally odstartuje v pátek 26. 8. v 17:00 hodin slavnostním startem na zlínském náměstí a posádky čeká během tří dnů celkem 620 km. První vůz projede cílovou rampou v neděli 28. 8. v 15:17 hodin v tradičně pod Velkým kinem.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >