aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Hustopečích se radoval Březík, získal 2 500 Euro

16. června 2011

Jihomoravská Agrotec Mogul rally Hustopeče byla třetím závodem Citroën Racing Trophy CZ (10. - 11. 6. 2011). Miroslav Březík, tentokrát se spolujezdcem Jakubem Králem, navázal na úspěšné tažení z Českého Krumlova a na své konto si díky vítězství ve třídě 6 připsal maximální výhru 2 500 Euro.

Termínová kolize s polským Rajdem Karkonoski se odrazila na slabší startovní listině Citroën Racing Trophy CZ v Hustopečích. Na finanční prémie pomýšlely pouze čtyři posádky s vozy Citroën C2 R2 MAX. Pekelné tempo nasadil v úvodu Marcel Svačina, ale předčasný start a desetisekundová penalizace posunula do čela po RZ2 Březíka. Souboj moravských jezdců gradoval v noční sekci. Svačina se nejprve vrátil do čela, aby v posledním testu etapy skončil mimo trať a propadl se až na třetí místo klasifikace CRT CZ.

Pořadí po I. etapě: 1. Březík 33:30.0, 2. Přibyl + 38.3, 3. Svačina + 48.1, 4. Koči + 50.9

Náročnější a hlavně delší druhá etapa nebyla k účastníkům CRT přívětivá. Přibyl havaroval hned v úvodním testu dne, v polovině etapy odstoupil kvůli prasklé poloose Koči a trable citroënů zakončila těžká havárie Svačiny. Ten trefil strom a následně byl transportován do nemocnice v Brně. Březík, který musel těsně před soutěží hledat spolujezdce (Martina Běhulu trápila záda), tak zůstal z výčtu citroënů osamocen. Ve třídě 6 mu před poslední vložkou patřila třetí příčka, ale výpadek obou fabií znamenal posun do čela třídy a zajistil valašskému jezdci zajímavou finanční prémii. V hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou obsadili Březík s Králem třetí místo.

„Trochu mě před závodem zaskočily zdravotní problémy Martina Běhuly, a tak jsem narychlo hledal náhradu. Nakonec jsme se domluvili s Kubou Králem. Loni odjel pohár a nějaké sprinty, byla to jeho premiéra v roli spolujezdce. Klobouk dolů, že do toho šel, osobně bych si vedle žádného jezdce nesedl. Spolupráce v autě nebyla v úvodu závodu optimální, ale postupně se Kuba zlepšoval a zrychlovali jsme. Za této situace jsem nemohl pomýšlet na souboj s Marcelem Svačinou. On se ale nevyvaroval chyb a proto jsme po první etapě vedli. Když jsme si slibný náskok udrželi i dopoledne, řekli jsme si, že to zkusíme dotáhnout až do cíle. V ten moment Marcel havaroval a bylo rozhodnuto. Vítězství ve třídě 6 byl nečekaný bonus, se kterým jsem vůbec nepočítal. Ale závod končí až na cílové rampě a tentokrát postihla smůla naše soupeře,“ uvedl Miroslav Březík.

Novinky Citroën Racing Trophy CZ najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz. Dalším podnikem CRT CZ bude Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi (1. - 3. července).

Martina Bedrnová

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >