aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Václav Pech jun. zahajuje novou sezonu

24. března 2011

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem jsou již připraveni na vstup do nové sezony automobilových soutěží, který o nadcházejícím víkendu zahájí Valašská rally. Podle průběžných informacích o technice soupeřů čeká Pecha s Uhlem pravděpodobně jedna z nejnáročnějších sezon a v boji o titul mistra před startem prvního závodu figurují nejméně čtyři špičkové posádky.

EuroOil team si nemohl dovolit zůstat pozadu a nastoupí sice se starou, ale pečlivě připravenou technikou. „Už se moc těšíme na první soutěž Mezinárodního mistrovství, které bude pro nás stejně jako loni prioritou. Konkurence bude letos opravdu velká a my se připravujeme v brzké době na přestavbu našeho mitsubishi do kategorie R4 jakmile bude homologovaná. Ta nám dovolí použít jiné nápravy, lepší podvozek a hlavně snížit hmotnost. Přes zimu jsme na autě pracovali, pokoušeli se jej ještě vylepšit a prošlo kompletní repasí. Bohužel kvůli katastrofě v Japonsku se pozdržela homologace R4 kitu, který je určen k přestavbě, a tak na Valašské rally odstartujeme ještě v kategorii produkčních vozů,“ vysvětluje Václav Pech jun.

Do první soutěže roku nemohl EuroOil team vstoupit nepřipravený a stejně jako v předchozích letech absolvoval dlouhý test, který prověřil jak techniku, tak posádku, ale i mechaniky týmu. „Naposledy v sobotu jsme na poměrně rychlé trati testovali u Tachova a najezdili tam dost kilometrů. Následně jsme se přesunuli k Příbrami na naši klasickou testovací trať, která je charakterem Valašce hodně podobná a nastavili podvozek na typ rychlostních zkoušek, které na Valašsku jsou. Pořádně se zapotili i mechanici, kteří si dvakrát cvičně vyzkoušeli výměnu převodovky a diferenciálu. Do auta jsme namontovali novou převodovku a ve Valašském Meziříčí pojedeme s novým nastavením diferenciálu,“ prozrazuje před pátečním startem Václav Pech jun.

I přesto, že kompletní špička obměnila techniku a vyráží do bojů o titul s ještě lepšími vozy než loni, nechce EuroOil team rozhodně působit v roli outsidera a bude se znovu prát o nejvyšší příčky. Valašská rally odstartuje v pátek 25. března v 17:15 z náměstí ve Valašském Meziříčí a na posádky v první etapě čekají čtyři rychlostní zkoušky. Ve druhé etapě se soutěžící budou muset vypořádat se šesti rychlostními testy, z nichž poslední dva obstará dvojí průjezd téměř 25 kilometrů dlouhou rychlostní zkouškou Bystřička, která patří k nejtěžším RZ u nás. Cílem na náměstí ve Valašském Meziříčí projede první soutěžní vozidlo v sobotu krátce před sedmnáctou hodinou po absolvování celé trati Valašské rally v délce přes 260 kilometrů. Zveme srdečně všechny fanoušky motorismu k návštěvě Valašské rallye a držte nám, prosím, palce.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >