aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Špaňhel: Rally je těžší sport než hokej!

24. června 2010

Kladný vztah hokejového mistra světa s Petrohradu 2000 Martina Špaňhela k automobilovým soutěžím je dobře znám. Není divu, pochází z regionu tomuto sportu zaslíbenému, tedy ze Zlínska, pár úspěšných let strávil i v dalším soutěžáckém městě - Plzni.

V sobotu se po delším pauze objevil opět i v závodním autě, když na Rally Krkonoše vodil Hondu Civic VTi. A nevedl si vůbec špatně ´- v cíli mu patřila třetí příčka ve třídě N2. Byl to samozřejmě důvod k tomu, prohodit s ním po soutěži pár slov.

Martine, jaká byla Rally Krkonoše?

Bylo to hodně těžké. Byl jsem z toho až překvapen, ale osm let jsem neseděl v soutěžním voze a navíc ráno to bylo v lesích hodně mokré a bylo všude hodně bláta. Musím říct, že rally je těžký sport, řekl bych, že určitě těžší i než hokej. Lidé si to těžko dovedou představit, ale je to úplně něco jiného než kolektivní sport – přesto, že jsme tu vlastně dva. Vypětí a stres tady zažíváme na každé rychlostní zkoušce.

Jaké jsou další plány v rally?

Zatím trvalý přestup do tohoto sportu nechystám, ale určitě se ještě někde svezu, možná i letos – teď ale zase za pár dní vracím zpět do Ameriky. Můj dlouhodobý cíl je ale jednou jet Barum rally, chtěl bych si tím splnit svůj dětský sen. Letos to ale ještě určitě nebude, musím se ještě učit, abych tam potom neudělal nějaký průšvih.

Karel Špaček

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >