aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pořadatelé barumky vydali RALLY GUIDE 1

2. června 2010

Více než tři měsíce před startem populární Barum Czech Rally Zlín vydali pořadatelé Rally Guide 1 neboli Rally průvodce, který na celkem 38 stranách nabízí základní informace k letošnímu 40. ročníku automobilové soutěže. Letošní barumka se jede v termínu 27. - 29. srpna 2010 a započítává se do Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC), Intercontinental Rally Challenge (IRC), Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky 2010 (MMČR), Clio R3 European Trophy a Citroën Racing Trophy CZ.

Zlínští organizátoři rozdělili první Rally Guide do celkem 18 kapitol, a to historie rally, kontakty, ubytování, program rally a důležitá data, přihlášky, reklama, trať, servisní zóna, seznamovací jízdy, shakedown, média, pojištění, vozidla, pohostinnost, nabídka prezentace, vydávané materiály, všeobecné informace a slovník -užitečná slova i fráze.

V úvodní kapitole se mimo jiné dozvíte o podrobné historii soutěže, připomenete si loňský úspěšný ročník a nahlédnete do kalendářů seriálů mistrovství Evropy a Intercontinental Rally Challenge. Dále nechybí kontakty na ředitelství rally, hlavní činovníky a národní sportovní autority. Můžete si přečíst program rally a důležitá data i důležité informace k trati. Chybí zde zákonitě názvy jednotlivých rychlostní zkoušek, které budou odtajněny později podobně jako zvláštní ustanovení.

Novináři naleznou v úvodním Rally průvodci podmínky a pravidla akreditace na letošní ročník, akreditační formulář a publicitu v médiích. V závěru si můžete přečíst všeobecné informace o České republice, řízení vozidla v České republice, všeobecné služby motoristům, zdravotní informace a bezpečnost při sledování rally. V závěru nechybí slovník užitečných slov a frází. RALLY GUIDE 1 si můžete stáhnout i na oficiální webové stránce rally na adrese: www.CzechRally.com. Další informace k soutěži naleznete v příštích tiskových informacích.

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >