aktuálně: 37 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jihomoravské vinice pomalu ožívají rallysportem

19. března 2010

V sedmidílném seriálu Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky ani letos nechybí podnik v okolí Hustopečí. VI. AGROTEC rally Hustopeče, která se pojede jako čtvrtý díl šampionátu, se uskuteční 11. - 12. června 2010.

Pořadatelé Agrotec autoklubu v AČR zavedli v loňském ročníku soutěž do jihomoravské metropole. Hodně si slibovali od spojením s brněnským Autosalonem, ale vzhledem k řadě nepředvídatelných okolností, se konečný harmonogram soutěže nesetkal s příznivým ohlasem. Proto se v letošním roce organizátoři vrací k původnímu schématu soutěže - centrum soutěže bude v Hustopečích a soutěž se odjede v jejich bezprostředním okolí.

„Do Brna se nemělo cenu letos vracet. Naší snahou bylo přiblížit rally do krajského města, navíc v období konání autosalonu. Ovšem přínos divácké zkoušky na brněnském výstavišti byl, vzhledem k nárokům na její organizaci a rozbití uceleného bloku zkoušek okolo Hustopečí, velice sporný,“ uvedl ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

AGROTEC rally bude čtvrtým závodem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky, opět nechybí ani v kalendáři Evropského poháru FIA – region CENTRAL (koef. 5). Jednou z nejdůležitějších informací k průběhu letošního ročníku je čas startu. Hustopečští pořadatelé opouští tradici nočního závodění v průběhu celé první etapy, a tak místo dvacáté hodiny, sjede posádka ze startovním číslem 1 ze slavnostní rampy na hustopečském náměstí vstříc prvním kilometrům už v 16 hodin. První sekce se čtyřmi rychlostními zkouška se tedy kompletně odehraje za denního světla, až druhé průjezdy otestují schopnosti posádek při použití světelných ramp.

Vítězná posádka bude očekávána na náměstí v Hustopečích v sobotu 12. června krátce po 16. hodině.

Základní charakteristika VI. AGROTEC rally Hustopeče:

Délka soutěže: 522,68 km

Počet etap: 2

Počet RZ: 14 (8 + 6, 7 úseků, všechny shodně dva průjezdy)

Délka RZ: 190,82 km

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >