aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kresta s Grossem vítězi 37. Rallye Český Krumlov

25. května 2009

Posádka MOGUL RACING TEAMU Roman Kresta - Petr Gross vybojovala vítězství ve třetím dějství Mediasport Mezinárodního mistrovství České Republiky v rallye, kterým byla 37. Rallye Český Krumlov a připsala si tak důležité body do průběžného hodnocení šampionátu.

Sedm rychlostních zkoušek o délce bezmála 111 kilometrů, včetně dvou průjezdů legendární rychlostní zkouškou Malonty dokonale prověřilo připravenost startujících posádek. Kresta s Grossem vstupovali po vyrovnané úvodní etapě do druhého soutěžního dne s minimálním náskokem 9 vteřin, rozhodnuti neponechat nic náhodě a od počátku se snažit náskok navýšit.

Tento záměr se podařilo realizovat již na úvodním sobotním testu, kterým byl první průjezd RZ Malonty. Zde Kresta s Grossem dokázali vybojovat vítězství s náskokem 17,6 s před posádkou Václav Pech - Petr Uhel.

„Na Malontech jsme jeli skutečně s maximálním nasazením a to se nám vyplatilo. Získali jsme důležitý náskok, který se nám pak v dalším průběhu soutěže dařilo dále navyšovat,“ uvádí Roman Kresta.

„Po velmi vyrovnané páteční etapě jsme dnes dokázali soupeřům výrazněji poodjet. Celou soutěž se jelo v poměrně velmi vysokém tempu, nicméně jsme zbytečně nechtěli riskovat přílišným zkracováním zatáček a to se nám vyplatilo. Neměli jsme žáden defekt ani žádné problémy s technikou. Musím poděkovat mechanikům i celému realizačnímu týmu za odvedenou práci. Z Českého Krumlova odjíždíme spokojeni a nyní nás již budou čekat přípravy na následující soutěž v Hustopečích,“[/I] uzavřel Roman Kresta hodnocení druhého

soutěžního dne 37. Rallye Český Krumlov.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >