aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Mediasport dětský den v Sosnové

15. října 2008

V sobotu 11. října 2008 uspořádala společnost Select Media s.r.o. prostřednictvím své obchodní značky Mediasport dětský den. Tradiční testovací a eventová lokalita Bělá pod Bezdězem byla z bezpečnostních důvodů nahrazena rallycrosovým okruhem v Sosnové. Autodrom Sosnová se stal zároveň partnerem této akce.

Cílem bylo připravit příjemný, přátelský a zábavný den pro děti z Dětského domova v České Lípě. Nechtěli jsme děti limitovat počtem ani věkem. Nejstarším účastníkem byl dvacetičtyřletý student vysoké školy, nejmladším osmiletá holčička. Dětského dne se zúčastnilo patnáct dětí.

V ranních hodinách vyčlenil Mediasport asfaltovou část dráhy pro pozvané motokárové závodníky všech věkových kategorií, kteří dětem ukázali něco z umění starých mazáků, ale i jejich vrstevníků. Zároveň měli možnost zdarma otestovat svoji podzimní formu na mlhou pokryté vlhké trati.

Po úvodní nezbytné bezpečnostní průpravě a zasvěcení do tajů rychlého řízení motokáry následovalo první vyjetí na rychle osychající trať. Po trati se vždy pohybovaly čtyři motokáry. Část děti fandila na tribuně, většina se ovšem věnovala trenažérům rally. Pro děti byl vyčleněn speciální stan obsahující tři simulátory.

V průběhu oběda byl dětem vysvětlen způsob odpoledního motokárového závodu, do kterého se klasifikovali ti nejrychlejší. Byly vytvořeny dvojice, které se střídaly o jednu motokáru. Vždy se jednalo o chlapce z dětského domova a zástupce z řad závodníků.

Ale to se již přiblížil „zlatý hřeb“ dětského dne. Do rallycrossového speciálu Škoda Fabia RX byla namontována spolujezdecká sedačka, kterou postupně vyzkoušely nejen všechny děti, ale přemluvit se nechaly i paní vychovatelky. Překvapivě největším zážitkem nebyla jízda po šotolinové části okruhu, ale přejezd přemostění. Toto místo označily všechny děti za nejúžasnější na celém okruhu.

Vše jednou končí a přiblížil se rovněž i závěr našeho dětského dne. Po vyhodnocení soutěžních disciplín, dekorování vítězů tradičními věnci, následovalo předání certifikátů každému účastníkovi.

Dejme nyní slovo hlavním aktérům:

Pavel Dušánek (Autodrom Sosnová) - „Na této akci jsme se domluvili s Mediasportem již na samém začátku letošní sezóny. Jelikož se nacházíme u České Lípy, chtěli jsme tímto dnem pomoci zapomenout na každodenní starosti dětem právě z Dětského domova v našem městě. Určitě bychom chtěli v podobných aktivitách pokračovat i v budoucnu.“

Josef Pátl (Mediasport) - „Naší hlavní oblastí působení je motoristický sport, proto je zcela logické, že jsme dětem připravili nevšední zážitky právě z různých motoristických disciplín. Ne každé dítě má to štěstí, že má kompletní rodinu a rodiče jej podporují. Byl jsem velmi spokojen, když jsme zaslechl nadšené povídání děti, co kdo z nich dnes zažil a viděl spokojený dětský úsměv. Podobným aktivitám se v budoucnu rozhodně nebráníme.“

Kompletní fotogalerii z Mediasport dětského dne v Sosnové si můžete prohlédnout na stránkách www.mediasport.cz.

Rovněž pro Vás připravujeme krátkou reportáž z celého dne, kterou uvidíte v úterý 21.10. v pořadu Svět motorů na programu ČT4 Sport.

Mediasport.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >