aktuálně: 41 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Roman Kresta: "Na Barum rally jsme připraveni"

29. srpna 2012

Už po sedmnácté sjede v pátečním odpoledni ze startovní rampy Barum Czech Rally Zlín Roman Kresta. Luhačovickému jezdci je přiděleno startovní číslo 7. Nic se nemění na nasazení osvědčeného vozu Škoda Fabia Super 2000, spolujezdcem bude ostřílený Petr Gross.

Trojnásobný vítěz zlínského závodu Roman Kresta se poprvé objevil na startu Barum rallyv roce 1995. Během své kariéry získal ve Zlíně nespočet vavřínů, ale také často poznal odvrácenou tvář rallysportu. Pro většinu valašských fanoušků stále zůstává hlavním tahákem závodu a i letos budou všichni zvědavi, jak si povede proti továrním jezdcům Škody Motorsport. Právě jeden z členů týmu Jan Kopecký prozatím nebyl na českých tratích letos poražen a k jistotě mistrovského titulu mu schází pouhé dva body.

Stav MMČR 2012 (6/8): 1. Jan Kopecký 250, 2. Roman Kresta 152, 3. Václav Pech 96, 4. Jaromír Tarabus 94, 5. Pavel Valoušek 74

„Za dobu zařazení Barumky do seriálu IRC se konkurence ve Zlíně neuvěřitelně zkvalitnila a ani letošní ročník nebude výjimkou. Jezdcům s továrním zázemím je složité konkurovat. Letošní průběh českého mistráku je toho důkazem. Honza Kopecký vyhrává jeden závod za druhým. Přesto výsledek Barumky bude hodně důležité pro závěr šampionátu, kde nám jde o udržení čelních pozic,“ říká před startem Roman Kresta.

ADELL MOGUL racing team se na zlínský start připravoval standardně. V podstatě jako na každý jiný závod s přihlédnutím k větší celkové kilometráži závodu.

„Auto se tradičně rozebralo, mechanici vše zkontrolovali, abychom předešli jakýmkoli problémům. Proběhl vývojový a následně funkční test vozu na osvědčených úsecích podobných ostrým testům. Na Barumku jsme stoprocentně připraveni,“ věří Roman Kresta.

Roman Kresta s Petrem Grossem opět vstoupí do závodu na městské zkoušce, vyhlášené svou diváckou kulisou a skvělou atmosférou, staronová bude pro oba členy ADELL MOGUL racing teamu i RZ Slušovice.

„Podobné erzety, stejně jako zlínský test, vnímám jako nutné zlo. Ale také jako prezentaci pro sponzory a fanoušky. Nejsem sám, který raději závodí na klasických tratích. Nikdo mě v tom už nepředělá. Ve Zlíně na nás čekají nástrahy v podobě obrubníků, ve Slušovicích zase čekám hodně vysoké průměry. Na druhou stranu jsou právě Slušovice vhodným testem pro přenos Eurosportu, kterým se Barumka dostane přímým přenosem do celého světa,“ přiznává Roman Kresta.

Barum Czech RallyZlín odstartuje slavnostním startem v pátek 31. srpna 2012 v 17 hodin z náměstí Míru ve Zlíně. Ostrým zahájením bude večerní superspeciálka v ulicích Zlína, na jejíž trať se první soudobý vůz vydá ve 21:15 hod. Celkově čeká na účastníky 15 rychlostních zkoušek o délce 251,62 km. První posádky dorazí do cíle ve Zlíně Pod Velkým Kinem v neděli 2. září ve14:13 hod.

Kresta Racing

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >