aktuálně: 37 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jan Jinderle v Pačejově vyhrál

12. září 2008

Fantastický triumf ve třídě N do 1600 ccm si přivezli domů z jubilejního třicátého ročníku Rally Agropa Jan Jinderle s Pavlem Kacerovským. Posádka týmu J.A.S. motorsport zdolala na rozdíl od většiny svých soupeřů všechny nástrahy tratě a získala plný počet dvaceti bodů.

Hned od úvodních kilometrů začal českobudějovický jezdec všem pilotům šestnáctistovkových hond, suzuki a citroënů pořádně „zatápět“ a vyhrál první rychlostní zkoušku s náskokem čtyř desetin na zkušeného Henzla. Na druhém testu jej však zbrzdila větev zaseklá mezi kotoučem a brzdičem levého zadního kola a čtvrtým časem se propadl na stříbro za téměř domácího Kuldu. Následující vložku ale opět Honza Jinderle vyhrál a po první sekci mu patřilo druhé místo se ztrátou 2,7 sekundy na vedoucí pozici.

„I přes naše maximální nasazení nám vůbec nevyšla čtvrtá erzeta. Ztratili jsme skoro devět vteřin na Brázdu a to si nejsem vědom žádných fatálních chyb,“ litoval Jinderle v cíli testu. Po technických problémech a následném odstoupení Kuldy vystřídal dosud nejrychlejšího jezdce třídy N2 na čele vítěz dvou předchozích sprintů Brázda, Jinderlemu s Kacerovským patřila stále druhá příčka se ztrátou 6,7 sekundy. Druhý průjezd vojenským prostorem Háj však tentokrát Jinderle vyhrál a dostal se Brázdovi na dostřel neuvěřitelných osmi desetin! „Bohužel nám po havárii Martina Dlouhého zrušili šestou erzetu, kde jsme si na Kubu hodně věřili,“ dodává jezdec.

V poslední sekci složené ze dvou nejdelších měřených testů se chtěli Honza Jinderle s Pavlem Kacerovským poprat o vítězství a Brázdu porazit. I tentokrát ale rychlostní zkouška Kakanov - Bílenice ukázala, že hondě týmu J.A.S. motorsport vůbec nesvědčí a Brázda na ní Jihočechům nadělil 8,5 vteřiny. Karty před závěrečnou vložkou tak byly v podstatě rozdány - Brázda vedl o 9,3 sekundy před Jinderlem, Jinderle měl na třetího Kaválka totožný náskok. Na trati se však stalo nevídané!

„Asi ve třetině testu jsme už z dálky viděli mávající Brázdovy, jak nás upozorňují na jejich havarované auto. O pár kilometrů dál jsme navíc potkali stojící Kaválkovu suzuki... Do cíle jsme tedy dojeli spolu s Havláskem jako jediní ve třídě N2 z deseti posádek na startu, což trochu kazí dojem z našeho výsledku. Můžeme být ale maximálně spokojeni, protože jsme se tím pádem dostali v průběžné tabulce za Aleše Kaválka na rozdíl 15 bodů. Další letošní starty tedy budou mít ještě smysl. Do Jeseníků bychom se rádi podívali a opět si zazávodili,“ hodnotí závěr soutěže Honza Jinderle.

Velký podíl na výsledku posádky týmu J.A.S. motorsport mají především mechanici, kteří auto na závody perfektně připravili a v průběhu rallye se nevyskytnul jediný problém. V současné době budou probíhat jednání s obchodními partnery o startu na AZ pneu Rally Jeseníky, předposledním podniku MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrallye.

JAS Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >