aktuálně: 41 uzavírek, 29 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hänninen zvítězil v turecké Bosphorus rally

10. července 2012

Juho Hänninen s Mikko Markkulou zvítězili přesvědčivým způsobem v turecké rally a upevnili si vedení v hodnocení mistrovství Evropy (ME). Letos tak slaví již třetí prvenství v ME.

První šotolinová soutěž evropského šampionátu v rally uzavřela zároveň jeho první polovinu. Juho Hänninen komentuje svůj další skvělý letošní výsledek:

„Jsme šťastní za vítězství, společně s Mikkem jsme zúročili naše zkušenosti se šotolinovým povrchem. Na neznámé a uklouzané trati plné kamenů hrozilo neustále nebezpečí defektu pneumatiky. Bylo velké horko, rychlé pasáže se tu prolínají s technickými úseky, trať je plná skoků, ale zvládli jsme vše na jedničku. Velký dík patří všem členům týmu.“

Na druhém místě turecké rally, jež se jela blízko Istanbulu v asijské části Turecka a byla rozdělena do tří dnů, skončil se ztrátou 1:28.9 domácí pilot Yagiz Avci s Fordem Fiesta Super 2000, který zná místní tratě dokonale z předešlých startů.

Třetí příčku obsadil úřadující mistr Evropy Luca Rossetti s privátní Fabií Super 2000. Mistrovství Evropy pokračuje další soutěží na Madeiře 26. - 28. července.

Škoda Motorsport

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >