aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Show na autodromu v Hradci bylo strhující

18. června 2012

Minulý víkend patřil v areálu okruhu Czech Ring v Hradci Králové již pátému ročníku Rallye show, který lze jistě hodnotit jako vydařený.

Ilustrační foto

„Pozvat více jezdců a teamů ze všech oblastí motorsportu umožnilo prodloužení Rally Show o jeden den. Program byl doslova nabitý a zejména v neděli diváci nevěděli, kam se dříve dívat. Programy se navzájem paralelně prolínaly a nebylo tedy lehké se rozhodnout, jestli dát přednost závodním vozům na trati nebo krásným dívkám, které plnily úkoly pro volbu MISS Autosport a MISS hostes,“ spokojeně líčí šéf akce i hradeckého autodromu Karel Pohner.

Pravdou je, že diváci dávali přednost spíše dění na závodní dráze a závodníkům a jejich speciálům v akci, než třeba autogramiádám. Ale ani ty nechyběly. Olga Lounová spolu s Pavlem Valouškem rozdávali podpisy na stánku autosalonu Peugeot, zatímco Michal Matějovský se podepisoval ve stáji Seat. Roman Kresta s Danielem Landou zase spíše závodili a jejich podpis bylo možné získat jen v depu. Tomáš Tomeček byl také letos nepřehlédnutelný u své Tatry, s níž v lednu vyhrál Africa ECO Race.

Zatímco v sobotu akci dominovaly soudobé i historické formule, okruhové speciály, driftařská show a závodní motokáry, neděle byla ve znamení duálních soubojů, dlouhých skoků a jízd dveřmi napřed, tedy vyznavačů rallye. Ani v sobotu však nechyběla ochutnávka rallye a v neděli zase okruhové jízdy. Dění na trati stále kořenil a své umění ukazoval profesionální driftař Jan Baláž a také profesionální kaskadér Pavel Vík. Nechyběl doplňkový doprovodný program pro děti, líčení a módní přehlídka hlavně pro ženy, půjčovna motokár, trenažér obracení aut, trenažér rally i formule jedna a další specializované prezentace pro motoristy, které doplňovaly atmosféru této největší české motor-sportovní show u nás. To vše pak měli diváci jako na dlani.

Kromě vozů závodních byly na akci k vidění také automobilové novinky různých značek. „Autosalon nabídnul návštěvníkům novinky světových výrobců automobilů, které zaujaly návštěvníky zejména na závodním okruhu a které si zde mohli zájemci prohlédnout zblízka. Program Rally Show 2012 se točil tentokrát na plné obrátky, do omezovače se dostal jen v neděli ráno, když posádek u startu bylo více, než byla kapacita tratě, ale to se během prvního bloku ustálilo. Pro Rally Show je vždy charakteristická pestrost a dynamičnost dění. Pátý ročník však přes ne zcela ideální počasí překonal veškerá očekávání,“ pochvaloval si dále Karel Pohner.

Akci navštívilo během obou dnů na deset tisíc diváků. Lepší návštěvnost byla v neděli, i když počasí tento den příliš nepřálo. Již nyní pak pořadatelé přemýšlejí nad příštím ročníkem, kdy chtějí přilákat i některé zahraniční jezdce a také zástupce dalších disciplín. Jenže se záleží samozřejmě i na termínových kalendářích atd.

Reportáže z akce budou k vidění také na televizních obrazovkách a to na motoristické stanici Sport 5 a v pořadu Motormix (www.motormix.cz), což jsou v obou případech mediální partneři stále významnější akce. Fotografie z akce jsou k vidění na různých motoristických webech nebo i na oficiálních stránkách http://rallyshow.cz/fotogalerie/ . V příštích dnech se zde zároveň objeví i oficiální videosestřih z letošního ročníku.

Pavel Jelínek

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >