aktuálně: 41 uzavírek, 32 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Show na autodromu v Hradci bylo strhující

18. června 2012

Minulý víkend patřil v areálu okruhu Czech Ring v Hradci Králové již pátému ročníku Rallye show, který lze jistě hodnotit jako vydařený.

Ilustrační foto

„Pozvat více jezdců a teamů ze všech oblastí motorsportu umožnilo prodloužení Rally Show o jeden den. Program byl doslova nabitý a zejména v neděli diváci nevěděli, kam se dříve dívat. Programy se navzájem paralelně prolínaly a nebylo tedy lehké se rozhodnout, jestli dát přednost závodním vozům na trati nebo krásným dívkám, které plnily úkoly pro volbu MISS Autosport a MISS hostes,“ spokojeně líčí šéf akce i hradeckého autodromu Karel Pohner.

Pravdou je, že diváci dávali přednost spíše dění na závodní dráze a závodníkům a jejich speciálům v akci, než třeba autogramiádám. Ale ani ty nechyběly. Olga Lounová spolu s Pavlem Valouškem rozdávali podpisy na stánku autosalonu Peugeot, zatímco Michal Matějovský se podepisoval ve stáji Seat. Roman Kresta s Danielem Landou zase spíše závodili a jejich podpis bylo možné získat jen v depu. Tomáš Tomeček byl také letos nepřehlédnutelný u své Tatry, s níž v lednu vyhrál Africa ECO Race.

Zatímco v sobotu akci dominovaly soudobé i historické formule, okruhové speciály, driftařská show a závodní motokáry, neděle byla ve znamení duálních soubojů, dlouhých skoků a jízd dveřmi napřed, tedy vyznavačů rallye. Ani v sobotu však nechyběla ochutnávka rallye a v neděli zase okruhové jízdy. Dění na trati stále kořenil a své umění ukazoval profesionální driftař Jan Baláž a také profesionální kaskadér Pavel Vík. Nechyběl doplňkový doprovodný program pro děti, líčení a módní přehlídka hlavně pro ženy, půjčovna motokár, trenažér obracení aut, trenažér rally i formule jedna a další specializované prezentace pro motoristy, které doplňovaly atmosféru této největší české motor-sportovní show u nás. To vše pak měli diváci jako na dlani.

Kromě vozů závodních byly na akci k vidění také automobilové novinky různých značek. „Autosalon nabídnul návštěvníkům novinky světových výrobců automobilů, které zaujaly návštěvníky zejména na závodním okruhu a které si zde mohli zájemci prohlédnout zblízka. Program Rally Show 2012 se točil tentokrát na plné obrátky, do omezovače se dostal jen v neděli ráno, když posádek u startu bylo více, než byla kapacita tratě, ale to se během prvního bloku ustálilo. Pro Rally Show je vždy charakteristická pestrost a dynamičnost dění. Pátý ročník však přes ne zcela ideální počasí překonal veškerá očekávání,“ pochvaloval si dále Karel Pohner.

Akci navštívilo během obou dnů na deset tisíc diváků. Lepší návštěvnost byla v neděli, i když počasí tento den příliš nepřálo. Již nyní pak pořadatelé přemýšlejí nad příštím ročníkem, kdy chtějí přilákat i některé zahraniční jezdce a také zástupce dalších disciplín. Jenže se záleží samozřejmě i na termínových kalendářích atd.

Reportáže z akce budou k vidění také na televizních obrazovkách a to na motoristické stanici Sport 5 a v pořadu Motormix (www.motormix.cz), což jsou v obou případech mediální partneři stále významnější akce. Fotografie z akce jsou k vidění na různých motoristických webech nebo i na oficiálních stránkách http://rallyshow.cz/fotogalerie/ . V příštích dnech se zde zároveň objeví i oficiální videosestřih z letošního ročníku.

Pavel Jelínek

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >