aktuálně: 41 uzavírek, 25 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Uzávěrka přihlášek Rally Krkonoše již dnes

31. května 2012

Již dnes proběhne uzávěrka přihlášek na Rally Krkonoše 2012. Prozatím je přihlášeno 97 posádek rozřazených do pěti různých šampionátů. Do dnešní půlnoci je však ještě času dost a dost, a tak se seznam jistě ještě o něco rozšíří.

V Mistrovství ČR ve sprintrally najdeme 59 přihlášených posádek. Jako první dorazila přihláška od Matthiase Kahleho s Christianem Doerrem na Škodě Octavii WRC, nedlouho po nich pak od Olgy Lounové a dalších členů týmu Jaromíra Tomaštíka. Nechybí Sýkora, Firla, Hudec ani zatím vedoucí posádka šampionátu Tomáš Kostka - Miroslav Houšť. Vidět bychom měli alespoň čtyři vozy kategorie WRC. Z domácích posádek jmenujme např. Kirniga s Bartošem nebo Kaválka s Mikem. Premiérový start Lotusu Martina Semeráda se prozatím odkládá - uvidíme ho tedy s Lancerem Evo X. Aby byla informace kompletní, sprintové mistrovství má už i prvního odhlášeného. Je jím Antonín Tlusťák, který musí kvůli výpadku na poslední soutěži Mistrovství Evropy dát přednost závodu v Bulharsku.

Druhý nejobsáhlejší je seznam jezdců pro Pohár ČR v rally. Tady evidujeme zatím 22 posádek ze všemožných koutů celé České republiky. Nechybí loňští vítězové otec a syn Hendrichovi ani soupeři Šimurda a Padrián se stejnými vozy Škoda 130 LR. První start s vozem s předním náhonem si v Krkonoších odbyde Tomáš Macháček s Pavlem Karešem. Osvědčenou Škodu 130 LR vymění protentokrát za Hondu Civic Vti. Uvidíme, jak jim bude nová koncepce svědčit.

Téměř na závěr se přesuneme do startovního pole historických vozů. Tady hraje prim osm posádek Mistrovství ČR, které jsou doplněny sedmi účastníky České Trophy - Rally pravidelnosti. Těšit se můžeme zejména na obnovenou posádku Štolfa - Hawel, která se na krumlovské soutěži ukázala ve velmi dobrém světle. Škodu 130 LR připravil pro tuto soutěž Pavel Petr, Daniel Houdek nám přiveze ukázat exotickou Mazdu 323 GTX. Pravidelnost je záležitostí zejména pravidelných účastníků - téměř nikdo z nich nebude chybět ani letos.

Posledním, koho bychom ze seznamu rádi zmínili, je Jan Talaš ml., který stejně jako v loňském ročníku Rally Krkonoše odstartuje s vozem třídy 10 v Poháru mládeže pro jezdce od 16 do 18 let. Budeme mu držet palce, aby se s vozem úspěšně dostal až do cíle a získal co nejvíce nových zkušeností.

Pavla Hlavatá

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >