aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Wallenweinové ovládli první díl německého šampionátu

5. března 2012

Zahajovacím podnikem letošního německého šampionátu DRM byla ADAC Pfalz-Westrich-Rallye. Soutěž, která se jela i na zkouškách známých z Rallye Deutschland, se stala kořistí bratrské dvojice Sandra a Marka Wallenweinových.

Na programu bylo celkem 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 147,3 km. Po této porci kilometrů si mohl připsat prvenství úřadující německý šampion Sandro Wallenwein, který porazil svého bratra Marka Wallenweina s privátní Fabií S2000 o pouhé 3.1 vteřiny. Poslední místo na stupních vítězů obsadila německá legenda Hermann Gassner s vozem Mitsubishi Lancer Evo X. V očekávaném souboji o prvenství mezi dvoukolkami porazil Felixe Herbolda, který opustil Fiestu S2000, loňský účastník WRC Academy Christian Riedemann navigovaný Larou Vanneste. Oba piloti startovali s Citroënem DS3 R3T, Riedemannovi výkon stačil na čtvrté místo absolutně.

Úspěch Sandro Wallenweina se zrodil na pátečních odpoledních zkouškách, na kterých se válela mlha a cesty byly hodně uklouzané. „Je to velký souboj, víc už se jet nedá,“ hlásil Sandro Wallenwein před poslední rychlostní zkouškou. To jeho mladší bratr Mark měl po celý víkend problémy s porozuměním si s čerstvě postavenou Fabií S2000, kterou si postavil po odchodu od Skody Deutschland, se kterou v posledních dvou letech startoval v německém šampionátu i IRC.

Řada ze soupeřů měla větší či menší problémy. Hned po první rychlostní zkoušce skončil kvůli poruše převodovky Ruben Zeltner s Porsche 911 GT3, stejná závada posléze vyřadila i Petera Corazzu s Lancerem Evo IX. Okruhový specialista Timo Bernhard skonči na desátém testu, když poškodil své Porsche 997 GT3 o kámen.

Dalším závodem bude na konci března ADAC Wikinger-Rallye s centrem v Schleswig-Holsteinu nedaleko dánských hranic. Již brzy uvidíme, zda se tam představí ohlašovaný Mads Ostberg s Fiestou RRC nebo dá přednost startům v DRS, kde by mohl jet s modelem WRC.

Výsledky Pfalz-Westrich-Rallye
1.S. Wallenwein / PoschnerSubaru Impreza Sti1:36:34.5
2.M. Wallenwein / KopczykŠkoda Fabia S2000+ 3.1
3.Gasnner / TannhäuserMitsubishi Lancer Evo X+2:28.2
4.Riedemann / VannesteCitroën DS3 R3T+3:37.6
5.Hunzinker / WahlSubaru Impreza Sti+5:07.0
6.Herbold / ThielenCitroën DS3 R3T+5:12.5
7.Gengler / GenglerSubaru Impreza STI R4+5:43.4
8.Mohe / BeckerRenault Megane RS+6:03.8
9.Rexhausen / ClemensMitsubishi Lancer Evo IX+6:17.8
10.Streicher / BellantuonoMitsubishi Lancer Evo IX+6:53.3
Michel Riechert

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >