aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Sdělení k placení pojistného silničních vozidel

23. března 2010

Ministerstvo dopravy vede centrální registr vozidel, který obsahuje údaje předávané obecními úřady obcí s rozšířenou působností. Vedené údaje o vozidlech mají v centrálním registru vozidel deklaratorní povahu a musejí být vždy ověřovány.

Samotný registr silničních vozidel vedou obecní úřady obcí s rozšířenou působností, v jehož správním obvodu má provozovatel silničního motorového vozidla a přípojného vozidla bydliště nebo místo podnikání, liší-li se od bydliště, nebo sídlo.

Otázky týkající se placení pojistného spadají sekundárně do kompetence Ministerstva financí v jehož gesci je zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla).

Primární odpovědnost a s tím spojená administrativa je na České kanceláři pojistitelů, která zasílá Výzvy k úhradě příspěvku nepojištěných vozidel.

Ministerstvo dopravy v žádném případě neřeší otázky úhrad příspěvku nepojištěných vozidel!

-ric- ; -mvdr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >