aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Motorsport na Mecsek Rally s Kopeckým

7. září 2011

Šampionát Intercontinental Rally Challenge (IRC) napíše nadcházející víkend již svou osmou část. Seriál se z domácího prostředí automobilky ŠKODA, která slavila ve Zlíně „triple“ přesouvá k jihovýchodním sousedům v Maďarsku.

Kolem města Pécs se pojede již 45. ročník místní asfaltové rally, vůbec poprvé však jako součást IRC. Barvy týmu ŠKODA Motorsport bude hájit posádka Kopecký-Starý, která se prvním vítězstvím v letošním IRC na poslední rally ve Zlíně přihlásila silně o slovo v boji o celkový titul.

V Maďarsku je doplní Freddy Loix s Frédericem Miclottem, kteří ve Zlíně finišovali o neuvěřitelných 1.2 sekundy za vítěznou dvojicí Kopecký-Starý. Pro představu, jednalo se v přepočtu asi o 2 metry z celkových 250 soutěžních kilometrů! S vozem Škoda Fabia Super 2000 bude o body do šampionátu bojovat též Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport, který na poslední zlínské rally mohutně atakoval pódiové pozice.

Na startu v Pécsi se s Fabiíí Super 2000 objeví též Mark Wallenwein, Matthias Kahle a premiérově v IRC Hermann Gassner jun. Současný lídr IRC Juho Hänninen bude v době maďarské rally nabírat síly do dalšího programu, kde je jeho prioritou šampionát SWRC. Ten má na programu již jen dva závody a tak chce být Hänninen maximálně připravený.

Jan Kopecký: „Vítězství ve Zlíně nás hrozně namotivovalo, máme na kontě první vítězství a chceme uspět i v dalším průběhu sezony. V Maďarsku budeme poprvé, co vím, čekají nás rychlé a uskákané tratě, blízké českým podmínkám, to by nám i vozu mohlo vyhovovat.“

Freddy Loix: „Po druhém místě na Barum Rally se na tuto novou soutěž opravdu moc těším. Doufám, že to bude stejně pěkný a tuhý boj jako ve Zlíně. Mescek Rally bude nová téměř pro všechny soutěžící a to ji dělá ještě zajímavější. Všichni vědí, jak moc mám rád asfaltové soutěže, věřím, že zde uspěji a nasbírám hodně bodů do šampionátu.“

Maďarská rally startuje v pátek 9. září úvodním prologem a na programu má celkem 14 rychlostních zkoušek a 252 kilometrů.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >