aktuálně: 41 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ze zákulisí přípravy Czech Ford National Teamu

3. března 2011

Povinnosti profesionální posádky rally zahrnují kromě bojů na tratích světových rally, fyzické a technické přípravy, testování, seznamovacích jízd, bujarých oslav úspěchů a zpytování svědomí po případných debaklech i přípravu materiálů pro prezentaci svou a partnerů týmu.

V mrazivém lednovém dopoledni se proto turistům bloumajícím po nábřeží Vltavy naskytnul ne zcela obvyklý pohled - na břehu se blýskal rallyový speciál Ford Fiesta S2000, který se ještě před pár hodinami vznášel nad horizonty Švédské rally 2011 a vedle něj na pozadí Vltavy a Hradčan pózovali Martin Prokop s Janem Tománkem. České rallyové hvězdy přes nepřízeň počasí připravovaly snímky pro letošní týmovou prezentaci.

„Proč Praha, Vltava, Hradčany? Ačkoli trávíme spoustu času ve světě jsme Češi a rádi bychom každému ukázali, co všechno pro nás ta vlajka, kterou vezeme na svém autě, znamená. Možná se z našich týmových fotek stane seriál l mapující krásná místa v Čechách a na Moravě - to by vůbec nebyl špatný nápad. Jak Fiestu vytáhneme na Sněžku ale zatím nevíme...,“ říká Martin Prokop.

Ještě před zveřejněním oficiálních snímků fanouškům rally předkládáme pár fotografií, které dokumentují uvolněnou atmosféru, která při focení panovala. Z několika záběrů je nadto patrné, že soukromý tým při zajištění sezóny nepohrdne opravdu ničím.

Martin Prokop a Jan Tománek vstupují do SWRC již tento víkend v Mexiku. Exkluzívní informace ze zákulisí startu můžete nalézt na Facebooku/ Martin Prokop a Jan Tománek.

Czech Ford National Team

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >