aktuálně: 41 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hänninen pojede s Gassnerem SWRC

22. prosince 2010

Tovární jezdec Škody a letošní šampion Intercontinental rally challenge Juho Hänninen se v příštím roce představí v mistrovství světa. Oficiálně pojede v barvách týmu Red Bull Škoda společně s Hermannem Gassnerem jun. v kategorii SWRC.

Nový tým vznikne spojením továrního týmu Škoda Motorsport, privátního týmu rakouského devítinásobného šampiona Raimunda Baumschlagera BRR a Red Bullu. Zúčastnit by se měl sedmi závodů v rámci klasifikace SWRC.

„Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000. Zázemí týmu pod taktovkou Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu,“ uvedl šéf mladoboleslavského továrního týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Prioritou plnohodnotného továrního týmu Škoda Motorsport budou v příštím roce opět starty v seriálu IRC, který bude tradičně zahájen v Monte Carlu. V polovině ledna se v monackém knížectví představí Hänninen a Jan Kopecký. Pod hlavičkou týmu jsou přihlášeni i Belgičan Freddy Loix a Nicolas Vouilloz z Francie.

Hänninen se ale poté soustředí hlavně na mistrovství světa, kde již v loňském roce startoval v Baumschlagerově týmu na několika soutěžích. „Mám s ním výborné zkušenosti jako s testovacím pilotem a člověkem. Jsem přesvědčen, že s ním můžeme myslet na nejvyšší příčky. Hermann Gassner jun. má vedle Juha výbornou možnost růstu a učení se, a to jak při testování, tak v závodech,“ uvedl rakouský závodník a úspěšný manažer.

-pr-

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >