aktuálně: 41 uzavírek, 45 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Auto je exportérem roku 2010 v ČR

21. prosince 2010

Škoda Auto získala cenu „Exportér roku 2010“ v České republice. První místo obsadila mladoboleslavská automobilka i v kategorii „Objem exportu 1993 – 2009“. Tradiční soutěž českých vývozců se v roce 2010 konala již po šestnácté.

A stejně jako předchozí ročníky, i letos probíhala pod záštitou Hospodářské komory České republiky. Pořadateli soutěže jsou Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání ČR. Na slavnostním vyhlášení převzal ocenění pro mladoboleslavskou automobilku Ing. Karel Sklenář z útvaru mezinárodního prodeje.

Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti Škoda Auto a.s., k zisku ocenění řekl: „Máme z tohoto titulu velkou radost. I v těžkých časech se nám podařilo uhájit pozici největšího exportéra v České republice a tu se budeme v budoucnu snažit dále posilovat“.

Podle W. Vahlanda se už koncem listopadu projevil podstatný nárůst oproti uplynulému roku zejména v západní Evropě. Například v Nizozemí (+92,1 procenta), Finsku (+52,6 procenta) a ve Velké Británii (+23,1 procenta). V rámci své růstové strategie chce Škoda Auto celosvětový odbyt ještě podstatně zvýšit. Rozhodující roli by přitom měly hrát zahraniční aktivity, zejména na růstových trzích Ruska, Indie a Číny.

-ric- ; Škoda

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >