aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pozvánka na Motoškolu Nemyslíš - Zaplatíš

14. května 2010

Srdečně Vás zveme na Motoškolu Nemyslíš - zaplatíš, kterou pořádá Ministerstvo dopravy v rámci své bezpečnostní kampaně společně s Miroslavem Lisým a Českými motocyklovými novinami.

Akce se koná v sobotu 15.5. na mosteckém výcvikovém polygonu a je určena dvaceti výhercům, kteří se v dubnu zúčastnili soutěže v Českých motocyklových novinách. Pod vedením jedenáctinásobného mistra republiky v mototrialu Mirka Lisého projdou řidiči motocyklů nácvikem nejčastějších krizových situací, jako jsou nouzové zabrzdění a vyhýbací manévry. Jako novinka bude představen trenažér náklonu a brzdění.

„Takových kurzů už jsem připravil několik a možná vás překvapí, když řeknu, že brzdění zvládá málokdo. Obrovským problémem je i vyhýbací manévr, zejména v zatáčce, ten zpravidla zvládne tak 20 % učastníků. A to se k nám jezdí učit motorkáři všech generací, i ti, co mají motorku pěkně dlouho!“ uvedl Mirek Lisý na svém blogu na stránkách kampaně (http://www.nemyslis-zaplatis.cz/blogy/prispevky/co-vas-v-autoskole-nenauci).

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >