aktuálně: 41 uzavírek, 18 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tónování autoskel pokovením

30. dubna 2010

Tato technologie spočívá v nanášení slabé vrstvy mikronů kovu titanu na povrch skla, tím zajišťuje nejvyšší účinnost proti slunečnímu záření, nedochází ke zkreslení výhledu z vozidla, nesnižuje deformační vlastnosti skla a v případě nutnosti rozbití skla při havárii nedochází k žádné překážce jako u fólií a lze snadněji vozidlo opustit.

Z hlediska bezpečnosti je toto v souladu s vyhláškou ministerstva dopravy a spojů České republiky.

Jaké jsou výhody bezfóliového tónování? Ochrana před UV zážením. Chrání interiér vozidla a i Váš zrak před slunečními paprsky, dokonalá filtrace UV záření.

Tónovaná skla mají reflexní schopnost odrážet až 60% tepelného slunečního záření, a tím vytváří příjemnější klima v interiéru vozidla. Sníží Vám teplotu ve Vašem vozidle, to oceníte nejen Vy, ale i Vaše děti.

Při používání klimatizace v létě Vám pokovená skla zmenšují teplotní rozdíly, a tím nedochází k riziku nachlazení. Klimatizace tak často nezapíná, a šetří spotřebu pohonných hmot.

Výhodou je také zmenšení viditelnosti do Vašeho vozidla, tím snižuje riziko krádeží cenných věcí ve vozidle, ale naopak zachovává dokonalou a bezkonkurenční viditelnost zevnitř vozu, a to i při největším stupni zatmavení.

Úprava autoskla pokovením není definitivní, to znamená že v případě potřeby je možné této vrstvy skla zbavit a tím je vrátit do původního stavu.

-ric- ; Internet

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >