aktuálně: 41 uzavírek, 35 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Natural 95 stojí už dvaatřicet korun za litr

23. dubna 2010

Také v uplynulém týdnu došlo na většině čerpacích stanic ke zdražení pohonných hmot. Nejprodávanější Natural 95 stojí již téměř 32 Kč/l. Naftu pak pořídíte v průměru okolo 30.30 Kč/l.

Hlavním důvodem neustálého zdražování je oslabování české měny vůči americkému dolaru. Nicméně v dalších dnech by se měl růst cen zastavit, jelikož cena ropa by měla klesnout.

Nejlevnější benzín koupíte v tomto týdnu v Královehradeckém kraji (31.55 Kč/l), naopak nejdráže tankují řidiči v Jihomoravském kraji (32.49 Kč/l).

U motorové nafty je to obdobné. Nejdráže jezdíte v Jihomoravském kraji (30.88 Kč/l), nejlevněji pak v olomouckém kraji, kde se cena drží pod třiceti korunami za litr.

Motoristé se ale začínají obávat především letní sezóny, kdy ceny pohonných hmot mnohdy strmě stoupají. Na jakou hranici se ceny dostanou v letošním roce si zatím nikdo nedovolí odhadovat, ale podle analytiků bude záležet především na vývoji cen ropy na světových trzích. Magické hranice 35 korun se tak motoristé zatím snad obávat nemusejí´...

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >