aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Itálii je kouření za volantem zakázáno

16. dubna 2010

Pokud pojedete letos do Itálie, pak si dávejte pozor, abyste nebyli přistiženi za volantem s cigaretou. Hrozí za to totiž pokuta přes šest tisíc korun. Podle studie totiž kouřící řidiči nevěnují řízení tolik pozornosti, jako ti, kteří nekouří.

Především pak při vyndávání cigarety a následném zapálení. To může řidiči trvat až pět vteřin. Přitom pokud chcete zvednout telefonní hovor, tak to podle studie zabere dvě sekundy. A přitom telefonování je za jízdy zakázáno nejen v Itálii.

Je ale otázkou, kam až zákazy mohou zajít. Mnoho řidičů za volantem například pojídá připravené svačiny nebo popíjejí. Také tyto činnosti jistě nepřispívají k pozornosti při cestování na našich cestách.

Doporučení pravšechny tedy zní následovně: Věnujte se pouze řízení a vše ostatní provádějte jen v případě, že stojíte nebo jste již bezpečně dorazili na určené místo!

Richard Vlček ; Internet

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >