aktuálně: 41 uzavírek, 26 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Automobilka Kia bude stavět další závod na Slovensku

22. března 2010

Automobilka Kia Motors hodlá postavit na Slovensku nový závod na výrobu motorů za 100 miliónů Euro. Vyrobené motory následně poputují do automobilky Hyundai. Agregáty budou pro vozy Kia Venga a Hyundai i30.

Nová továrna nabídne dalších 270 pracovních míst. Zpočátku by se mělo vyrobit až 150 tisíc nových motorů ročně. Závod bude stát u Žiliny.

Se spuštěním sériové výroby se počítá již na konci roku 2011. Celková produkce by pak měla dosáhnout až 450 tisíc kusů motorů ročně.

Slovenská vláda zareagovala na novou zprávu z Kia Motors velice pružně a slíbila jihokorejské automobilce daňové úlevy až 15 miliónů Euro, pokud továrnu opravdu postaví na Slovensku.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >