aktuálně: 41 uzavírek, 34 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Začínají se kupovat elektrické skútry

17. března 2010

Drahý benzín nutí budoucí motorkáře ale i firmy ke koupi slabších skútrů a nejlépe na elektrický pohon. Také proto v poslední době dovozci a prodejci zaznamenali zvýšený zájem o tyto produkty a začínají je ze zahraničí ve velkém dovážet.

Důvodem ale není jen drahý benzín, ale také kvalita současných elektroskútrů. Baterie mají větší výdrž a na motorce se dá tím pádem déle jezdit. Lze ale také za zhruba 4000 až 7000 korun koupit další akumulátor a s jedním jezdit a druhý mezitím nabíjet.

Navíc se zvýšila také životnost akumulátorů. Baterie vydrží při správném používání až 70 tisíc kilometrů. A na to samozřejmě společně s úsporami za benzín zákazníci slyší.

Elektrické skútry si přitom dnes pořizují už i celé firmy nejenom jednotlivci. Podle dovozců se dá očekávat, že firmy svůj zájem ještě zvýší, jelikož se jedná o dobrý ekonomický prostředek. Využít jej mohou u policie, ve větších areálech nebo například v zoologických zahradách.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >