aktuálně: 41 uzavírek, 7 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pohonné hmoty v minulém týdnu zdražily

16. března 2010

Ceny pohonných hmot v celém Česku v minulém týdnu stouply hned o desítky haléřů. Natural 95 překročil hranici 31 korun. Cena motorové nafty se blíží hranici 30 korun. V průměru se prodává za 29.55 Kč/l.

Speciál 91 podražil o dvacetník a v průměru jej pořídíte za 30.43 Kč/l. Nejméně se zvýšila cena plynu, který podražil pouze o několik haléřů. Dá se předpokládat, že ceny půjdou nahoru i v tomto týdnu.

Podle analytiků stojí za růstem cen především zdražování ropy na světových trzích. Nyní stojí jediný barel ropy hned 82 dolarů. Oproti předešlému týdnu tak ceny stouply o celých deset dolarů, což se rozhodně muselo promítnout do cen pohonných hmot.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >