aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nejvíce si lidé dovážejí Škodovky

11. března 2010

Podle předběžných statistik za letošní rok si lidé nejvíce vozí ze zahraničí české Škodovky. Vloni to byl v tomto období Ford. Ten je letos druhý. Třetí místo patří vozům Volkswagen.

Škodovka stále patří mezi oblíbené vozy a Češi si tyto automobily velmi rádi dovážejí i ze zahraničí, kde vyjdou levněji. Například v Německu se tyto vozy prodávají s menší marží a tudíž jsou i levnější.

Asi polovinu vozů tvoří ojetiny ve stáří pěti až deseti let. Celkově ale dovoz ojetin v letošním roce klesl a to o celých 16 procent. Zajímavostí určitě je, že v únoru si lidé dovezli také velmi luxusní vozy, mezi které patří Lamborgini, Porsche nebo Bentley.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >