aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Děti umírají při nehodách především vinnou rodičů

24. února 2010

V roce 2009 zemřelo na českých cestách celkem osm dětí. Nejhorší na této smutné statistice je fakt, že hlavní vinu nesou na smrti svých dětí právě jejich vlastní rodiče. Někteří jezdí rychle, jiní dokonce i pod vlivem alkoholu.

Přesto, že většina z oněch dětí byla připoutána nebo byly děti v autosedačce, pokud jeli rodiče příliš rychle, ani tento zádržný systém nedokázal dítěti život zachránit.

Ředitel České policie znovu na všechny apeluje, aby dodržovali bezpečnostní předpisy a používali dětské autosedačky.

Nicméně v některých případech není vina pouze na rodičích, ale také na výrobcích autosedaček. Nejenže, některé neodpovídají tomu, co je na nich psáno, ale mnohé z nich jsou dokonce pro děti nebezpečné.

Takové sedačky jsou ale již na seznamu obchodní inspekce a z obchodů budou co nejdříve staženy.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >