aktuálně: 37 uzavírek, 36 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Důkladně vám prověří kupovaný automobil OCIS

9. února 2010

Tato služba je poskytována ve spolupráci s firmou CEBIA s.r.o, která je výhradním představitelem mezinárodního informačního Systému OCIS (Open Car Information Systém) v ČR.

V rámci tohoto systému byla vytvořena mezinárodní informační síť, určená pro výměnu údajů o vozidlech, a to privátně preventivně registrovaných a evidovaných jako odcizená nebo nalezená v některé ze zemí působení Systému OCIS.

Zákazníkům je nabízeno důkladné prověření původu vozidla. Provádí se u drahých a luxusních vozidel, nebo u vozidel kde je riziko nelegálního původu obzvláště vysoké, jakožto i u vozidel kde chceme mít 100% jistotu původu vozidla. Tato služba se nabízí po předchozí konzultaci a nacenění.

1. Systém PROVIN - dokladové prověření původu vozidel - dokladové prověrky

- je zjištěno, zda vozidlo není evidováno v dané zemi jako odcizené

- je zjištěno, zda vozidlo bylo v dané zemi vůbec registrováno, popřípadě kdy a proč bylo odhlášeno (např. totálně havarovaná vozidla), event. je zjištěná i původní SPZ

- prověření je možno realizovat ve všech zemích Evropy (s výjimkou bývalé Jugoslávie, Rumunska, Bulharska, zemích bývalého Sovětského svazu, USA a Kanady)

- v případě neznámé země původu vozidla - bude realizována prověrka typu NEVADA - zjištění země původu a poté standardní prověrka.

2. Systém VINTEST - fyzické prověřování původnosti identifikátorů vozidel

- cílem prověřování původnosti identifikátorů je potvrzení originality továrních údajů (viditelných a skrytých ID vozidel - tzv. VID a SID)

- zjištění, zdali na těchto identifikátorech nebyla provedena neoprávněná změna

- poskytnutí 100 % garance na původnost identifikátorů

Je jistě užitečné vědět, co se dá před koupí vozidla všechno udělat, abyste případně někomu nenaletěli a nepřišli tak o své finance. Po koupi například kradeného vozidla vám bude toto zabaveno bez náhrady. Vy pak můžete jen doufat, že dostanete nějaké peníze z obchodníka, který vám vůz prodal.

-ric- ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >