aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Důkladně vám prověří kupovaný automobil OCIS

9. února 2010

Tato služba je poskytována ve spolupráci s firmou CEBIA s.r.o, která je výhradním představitelem mezinárodního informačního Systému OCIS (Open Car Information Systém) v ČR.

V rámci tohoto systému byla vytvořena mezinárodní informační síť, určená pro výměnu údajů o vozidlech, a to privátně preventivně registrovaných a evidovaných jako odcizená nebo nalezená v některé ze zemí působení Systému OCIS.

Zákazníkům je nabízeno důkladné prověření původu vozidla. Provádí se u drahých a luxusních vozidel, nebo u vozidel kde je riziko nelegálního původu obzvláště vysoké, jakožto i u vozidel kde chceme mít 100% jistotu původu vozidla. Tato služba se nabízí po předchozí konzultaci a nacenění.

1. Systém PROVIN - dokladové prověření původu vozidel - dokladové prověrky

- je zjištěno, zda vozidlo není evidováno v dané zemi jako odcizené

- je zjištěno, zda vozidlo bylo v dané zemi vůbec registrováno, popřípadě kdy a proč bylo odhlášeno (např. totálně havarovaná vozidla), event. je zjištěná i původní SPZ

- prověření je možno realizovat ve všech zemích Evropy (s výjimkou bývalé Jugoslávie, Rumunska, Bulharska, zemích bývalého Sovětského svazu, USA a Kanady)

- v případě neznámé země původu vozidla - bude realizována prověrka typu NEVADA - zjištění země původu a poté standardní prověrka.

2. Systém VINTEST - fyzické prověřování původnosti identifikátorů vozidel

- cílem prověřování původnosti identifikátorů je potvrzení originality továrních údajů (viditelných a skrytých ID vozidel - tzv. VID a SID)

- zjištění, zdali na těchto identifikátorech nebyla provedena neoprávněná změna

- poskytnutí 100 % garance na původnost identifikátorů

Je jistě užitečné vědět, co se dá před koupí vozidla všechno udělat, abyste případně někomu nenaletěli a nepřišli tak o své finance. Po koupi například kradeného vozidla vám bude toto zabaveno bez náhrady. Vy pak můžete jen doufat, že dostanete nějaké peníze z obchodníka, který vám vůz prodal.

-ric- ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >