aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké jsou pokuty za řízení pod vlivem alholu v zahraničí?

26. ledna 2010

Nejen v České repuiblice jsou sankce za řízení pod vlivem alkoholu velmi vysoké. Jako velký problém, který musí být tvrdě trestán to vidí také v zemích Evropské unie.

Zde je přehled pokut v některých z nich. Sankce jsou uvedeny vždy ty nejvyšší možné. Policie u nich postupuje dle naměřeného množství alkoholu v krvi motoristy.

Francie - až 750 Euro a udělení 6 bodů

Německo - až 750 Euroa udělení 4 body (odnětí řidičského oprávnění až na 3 měsíce). V případě řidičů do 21 let: 125 Euro - 4 body (prodloužení zkušební doby ze 2 na 4 roky).

Rakousko - až 3700 Euro a odnětí řidičského oprávnění nejméně na 3 měsíce, absolvování kursu v hodnotě 100 Euro (1,5 dne) při opakovaných přestupcích, případně u alkoholu nad 0,8 promile.

Finsko - 60 denní pokuta podle výše příjmů přestupce a až do 5 let odnětí řidičského oprávnění, trest odnětí svobody až do 2 let

Belgie - až 10000 Euro

Velká Británie - až 5000 GBP (povinné odnětí řidičského oprávnění nejméně na 12 měsíců) a až 6 měsíců trest odnětí svobody.

Švédsko - až 600 Euro a odnětí řidičského oprávnění na 4 roky

Dánsko - až 8000 DKK

Nizozemí - až 4500 Euro a až 5 let vězení (odnětí řidičského oprávnění až na 5 let)

Itálie - až 2 582 Euro (odnětí řidičského oprávnění až na 6 měsíců)

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >