aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Na českých silnicích zemřelo za rok 2009 o 166 lidí méně

7. ledna 2010

Oslavy Nového roku definitivně zavřely dveře za rokem uplynulým a je čas se za tímto obdobím ohlédnout. Předběžné statistické údaje o následcích dopravních nehod ukazují velice pozitivní výsledky v počtu usmrcených osob, kterých bylo v roce 2009 celkem 826.

Účastnící provozu na pozemních komunikacích tak svým odpovědným a ohleduplným chováním snížili počet obětí oproti roku 2008 celkem o 166 osob. Tato čísla jsou pro Ministerstvo dopravy - BESIP dobrou zprávou a také nadějí pro budoucí období.

Na snižování poštu usmrcených osob se významně podílely preventivní aktivity Ministerstva dopravy, a to zejména kampaň „Nemyslíš, zaplatíš“ (www.nemyslis-zaplatis.cz), celostátní projekt zaměřený na mladé začínající řidiče The Action (www.theaction.cz), preventivní činnost BESIP Teamu v regionech (www.besipteam.cz), projekt Domluvme se! (www.domluvme-se.cz.) a v neposlední řadě dlouhodobá činnost oddělení BESIP v oblasti dopravní výchovy v předškolních a školních zařízeních.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >