aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pravděpodobně 830 osob změní životy svých blízkých!!!

16. prosince 2009

Každá osoba, která je při dopravní nehodě usmrcena, výrazně ovlivní život rodiny, známých a přátel. Podle statistických údajů dopravní nehodovosti byl vývoj počtu usmrcených osob v listopadu tohoto roku výrazně lepší než vloni.

V prosinci loňského roku zahynulo na pozemních komunikacích v České republice 80 osob. S ohledem na dosavadní vývoj předpokládáme, že počet usmrcených osob v prosinci 2009 bude nižší, stále se však jedná o téměř 70 osob, které se konce roku, bohužel, nemusí dožít.

V letošním roce bude pravděpodobně na pozemních komunikacích v České republice usmrceno nejméně osob (dle odhadů Ministerstva dopravy – BESIP: 830) od vzniku České republiky v roce 1993. Průměrně je pak v tomto roce usmrceno měsíčně o 14 lidí méně v porovnání s rokem 2008.

Vzhledem k tomu, že lze se závěrem roku 2009 očekávat na pozemních komunikacích zhoršení povětrnostních podmínek, je nutné věnovat nejen řízení, ale i „přípravám na cestu“ zvýšenou pozornost. D

ěkujeme všem ohleduplným účastníkům silničního provozu, kteří svým chováním přispívají k tomu, aby byl počet usmrcených osob na pozemních komunikacích v České republice co nejnižší. Webové stránky oddělení BESIP Ministerstva dopravy www.ibesip.cz obsahují souhrnný materiál k problematice bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >