aktuálně: 37 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nová Kia Venga získala prestižní cenu za design

14. prosince 2009

Ještě dříve, než byl vůbec spuštěn její prodej, může se nová Kia Venga těšit z jednoho z nejprestižnějších mezinárodních ocenění za design. Novinka v segmentu malých MPV získala cenu „iF product design award“, která posuzuje nejen samotnou kvalitu designu, ale také řadu dalších aspektů včetně dílenského zpracování, úrovně inovací a také ohleduplnost k životnímu prostředí. Mezinárodní odborná porota ocenila pro rok 2010 kompaktní Vengu, která zcela nově definuje pojem malé MPV.

„Malá MPV jsou funkční a praktické vozy,“ vysvětluje šéfdesigner Kia, Peter Schreyer. „S novou Vengou jsme navrhli automobil, který uspokojí praktické požadavky evropských zákazníků a současně bude žádoucí a bude potěšením ho nejen řídit. Venga znovu vzbudí zájem u zákazníků v segmentu malých MPV, tím, že určuje nová měřítka ve své třídě. Prestižní ´iF product design award´ je vítaným oceněním úspěchu naší designové strategie,“ doplňuje Peter Schreyer

Od doby, kdy byla v roce 1953 poprvé cena IF product design vyhlášena, je udělována pravidelně a stala se jednou z nejvíce uznávaných cen za excelentní design. Ocenění má svůj původ v produktovém designu a vyzdvihuje velmi dobrý technický design. Toto ocenění je udělováno Hannoverským výstavištěm a nyní patří k největším a nejvýznamnějším designovým cenám na světě. Pro rok 2010 bylo dohromady přihlášeno 2,486 produktů v celkem 16 různých kategoriích. Cenu v kategorii „Dopravní design“, která zahrnuje automobily, lodě, vlaky a letadla, vyhrála nová Kia Venga.

Oficiální udílení cen IF product design probíhá tradičně v první den veletrhu CeBIT, největší výstavy IT technologií. Kia Venga obdrží toto ocenění 2. března 2010, v den začátku již zmiňovaného CeBITu. Od tohoto dne budou všechny oceněné produkty vystaveny v Hannoverském výstavním centru. Představení těchto produktů zde bude probíhat až do srpna roku 2010 a očekává se, že ho shlédne vice než 250.000 návštěvníků.

Kia Venga, která se začala vyrábět v Nošovicích počátkem listopadu, bude v nabídce se sedmi motory: dva benzínové a pět dieselových, které dosahují výkonů od 75 do 128 koní. Jednou z nejvíce ekonomických variant bude bezesporu verze s motorem 1,4 CRDi vybavena systémem ISG (Idle stop&go). Tento motor produkuje pouze 117 g/km CO2 a může se pochlubit spotřebou 4,5 litru nafty na 100 km.

Venga dosahuje celkové délky 4,068 mm a pyšní se velkorysým zavazadlovým prostorem o obsahu 1,253 litrů. Tohoto objemu bylo docíleno hlavně díky dvouúrovňové podlaze a posuvným zadním sedadlům. Kia Venga bude v prodeji s unikátní 7letou zárukou. Její ceny začíná na 280 tisících korunách.

-ric- ; Internet

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >