aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kam umístit navigaci ve voze?

4. prosince 2009

Mnoho řidičů si nedokáže své cestování představit bez navigace, kterou má většina z nich připevněnou na čelním skle, aby na ni dobře viděli. Pokud ji však má umístěnou ve svém zorném poli může mít problém nejen s policisty, ale především u technické kontroly, pokud tam nechají navigaci připevněnou.

Mluvčí Ministerstva dopravy Karel Hanzelka řekl, že navigace může být na předním skle umístěna, ale nesmí bránit řidiči ve výhledu z vozidla. Odborníci ale tvrdí, že ať je držák na navigaci na čelním skle umístěn kdekoliv, brání ve výhledu vždy.

Problém při STK mohou mít především ti motoristi, kteří mají držák ve voze připevněn napevno a nemají od něj platnou homologaci. Pokud máte držák na předním skle přidělán pouze přísavkou, pak je lepší jej před technickou kontrolou sundat.

Je pravdou, že navigace může částečně ve výhledu bránit, ale osobně se domnívám, že je lepší tento menší nedostatek přehlédnout, než aby jezdili po městech řidiči s mapami v rukách a hledali vyvolené místo a tím věnovali mnohem menší pozornost řízení. Faktem však zůstane, že je to vždy o posouzení jednotlivých techniků či policistů.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >