aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Yeti je mezi finalisty na "Auto roku 2010"

10. listopadu 2009

Škodovka se dostala se svým modelem Škoda Yeti mezi sedm finalistů, kteří mohou získat prestižní cenu Auto roku 2010. Posledním držitelem tohoto ocenění je vůz Opel Insignia.

Původně bylo mezi nominovanými celkem 33 vozů. Do finále se dostaly modely automobilů Mercedes Benz E, Opel Astra, Peugeot 3008, Škoda Yeti, Citroën C3 Picasso, Toyota iQ a Volkswagen Polo.

Aby se mohla konkrétní značka a model o tento titul ucházet, pak se musí prodávat alespoň na pěti kontinentech a musí se jich prodat nejméně pět tisíc kusů za rok. O vítězi rozhodne mezinárodní porota 30. listopadu 2009.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >