aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Po skončení šrotovného klesl zájem o Fabie

2. října 2009

Ani v letošním roce se nevyhnou zaměstnanci mladoboleslavské Škodovky tomu, že budou místo práce doma. Po skončení šrotovného v Německu totiž klesl zájem o Fabie a továrna tak v říjnu zastaví na dva dny výrobu tohoto vozu.

Již nyní se snížila výroby nových Fabií z původních 1200 kusů denně na pouhou tisícovku. Výroby se zastaví ve dnech 29. a 30. října. Samozřejmě se nebudou automobily vyrábět ani 28. října, kdy je státní svátek.

Odboráři se nyní snaží vyjednat pro lidi, kteří budou doma, běžný denní výdělek. Pokud by totiž dosáhli na průměrný denní plat, mohlo by se v mnoha případech stát, že budou mít více peněz než ti, kteří budou v dané dny v práci.

Vedení podniku také zatím neoznámilo, zda se bude propouštět, ale agenturní zaměstnanci se již nyní o svou práci bojí. Je ale možné, že si firma udrží všechny své pracovníky, jelikož se pomalu zvedá výroba Octavie a také Yetiho. Je to sice pouze v několika desítkách kusů denně více, ale další práci to samozřejmě přináší, nechali se slyšet lidé z vedení.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >