aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Dálnice D1 bude jedno velké parkoviště...

21. září 2009

Kompletní organizace dopravy během návštěvy papeže Benedikta XVI. v Brně je již teď k dispozici na webu. Brněnská Správa Ředitelství silnic a dálnic ČR ji totiž zpřístupnila na svých stránkách na adrese www.silnicenamorave.cz. Praktické informace zde najdou nejen všichni účastníci mše svaté na letišti v Tuřanech, ale i řidiči, kteří budou městem jenom projíždět.

Benedikt XVI. bude v Brně sloužit mši svatou v neděli 27. září 2009. Očekává se účast více než 150 tisíc věřících. Pro nutnost odstavení odhadovaných dvou tisíc autobusů bude muset být uzavřena část dálnice D1, a to v úseku od 196,6 km (exit 196) po 204 km (exit 203). Uzavřena bude také křižovatka Brno – Slatina (exit 201). Na toto provizorní parkoviště budou směrovány všechny autobusy jedoucí na mši svatou.

Objízdná trasa bude vedena v obou směrech ulicemi Ostravskou, Černovickou

a Hněvkovského. Tato objížďka se bude týkat soboty 26. 9. od 18.00 hod.

a potrvá až do neděle 27. 9. do 20.00 hod. Objížďka bude tedy jenom ve dnech pracovního klidu a je vedena čtyřproudými silnicemi. Klidnější dopravě by mohlo navíc pomoci i to, že také pondělí 28. 9. je státní svátek. Strategické křižovatky a všechna možná kolizní místa bude monitorovat Policie ČR.

Na webu http://www.silnicenamorave.cz/?page_id=82 jsou k dispozici další podrobnosti o parkovištích pro osobní auta nebo pro vozidla tělesně postižených. Na interaktivní mapě jsou vyznačeny pěší trasy, vedení kyvadlové dopravy a také všechny uzavírky

První návštěva papeže Benedikta XVI. ve dnech 26. – 28. září 2009 je zároveň čtvrtou návštěvou svatého otce v historii samostatné České republiky. Papež navštíví Prahu, Starou Boleslav a Brno. Uspořádání návštěvy v Brně má na starosti Biskupství brněnské, zajištění organizace dopravy vypracovala

ve spolupráci s městem, Jihomoravským krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR společnost SIGNEX.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >