aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Superb Combi - obrovský prostor

14. září 2009

V sobotu 19. září se otevřou brány autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, na kterém se představí mnoho světových novinek. O jednu se postará i naše Škodovka.

Bude to nový model vozu Škoda Superb, který nabídne svým zákazníkům především obrovský prostor – základní objem kufru je 633 litrů, ale po sklopení sedaček to je až 1865 litrů. Sedačky se dají navíc sklopit až do rovné podlahy, tudíž nic nebrání pohodlnému umístění většího nákladu.

Páté dveře jdou zavřít pomocí tlačítka. Pokud zůstaneme u kufru, pak jistě zaujmou háčky pro převážení tašek nebo úchyty v kolejničkách pro přepažení prostoru.

Vyrábět se bude v Kvasinách a výroba by měla začít co nevidět. První auta by mohla jezdit do konce roku. Cena zatím nebyla zveřejněna, ale předpokládá se kolem 600 000,- Kč.

Pod kapotou může mít Superb Combi tři zážehové a dva vznětové motory.

Vznětové motory

2,0 TDI PD DPF (140 k)

2,0 TDI CR DPF (170 k)

Zážehové motory

1,4 TSi (125 k)

1,8 TSI o výkonu 118 kW (160 k)

3,6 FSI V6 (260 k) - výhradně s automatem a pohonem všech čtyř kol

Pohon 4x4

Pro verze 1,8 TSI a 2,0 TDI CR DPF je na přání.

Krátký Superb si zatím koupilo přes čtyřicet tisíc lidí, automobilka počítá, že verzi kombi by si mohlo koupit 30 tisíc zákazníků ročně.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >