aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tragická nehoda zavřela dálnici D1 u Velkého Meziříčí

4. září 2009

Čelní střet Seatu Ibiza a nákladního volva na 146. kilometru dálnice D1 nepřežil spolujezdec z osobního vozu. Řidič je těžce zraněný. Směr na Brno je zcela uzavřen. Policie odhaduje, že by mohl být provoz obnoven asi v 9:00.

Ke srážce došlo v místě, kde stavební práce omezily provoz a auta jezdí po stejné straně dálnice. Podle prvních informací z místa se zdá, že 35letý řidič seatu usnul a vjel do protisměru. Z vozu ho museli vystříhat hasiči.

Policie původně uvedla, že směr na Brno bude znovu otevřen asi v 8:00. „Podle posledních zpráv to vypadá až kolem deváté,“ řekl iDNES.cz operační důstojník dálničního oddělení v Domašově.

Na místě je policie a řídí dopravu. Řidiče odklání na 141. kilometru a zpět se po průjezdu přes Velké Meziříčí vrací na 147. kilometru.

Provoz na dálnice D5 komplikuje loď na silnici

Na problémy narazí také řidiči jedoucí z Prahy na Plzeň po dálnici D5. U Berouna havarovalo auto, které na vleku vezlo loď.

„Uzavřen je levý i pravý pruh, ale nehodu je možné objet při pravé krajnici,“ řekl iDNES.cz operační důstojník dálniční policie v Rudné.

Idnes

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >